Back To Top

Waar staan we nu?

Grijp de uitdaging aan om samen schaal te maken. Om innovaties toe te passen voor betere en goedkopere woningrenovaties. Om van dit proces te leren, zodat we het tempo binnen afzienbare tijd kunnen opschroeven.

Informatie

In de informatiefase informeren we partijen over het programma De Renovatieversneller (onder meer over de subsidieregeling, het ondersteuningsloket en het kennis- en leerprogramma).

Partijen die geïnteresseerd zijn kunnen zich in deze periode oriënterend melden bij De Renovatieversneller om te verkennen of ze mee kunnen doen.

Oriëntatie

De volgende fase biedt ruimte om te kijken welke partijen aan de slag willen met De Renovatieversneller en of zij collectieven kunnen vormen die voldoen aan de eisen van De Renovatieversneller. Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moeten zowel aanbieders als tenminste twee corporaties in het consortium zitten. Collectieven krijgen hierbij tot maximaal veertig uur ondersteuning. Deze fase wordt afgesloten met een intentieverklaring.

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moeten zowel aanbieders als tenminste twee corporaties in het collectief zitten.

Planfase

Partijen die de intentieverklaring ondertekenen, gaan vervolgens tot en met september aan de slag om de gebundelde vraag te organiseren en een aanvraag gereed te krijgen voor de subsidieregeling. Daarbij selecteren zij aanbod met een opschaalbare verduurzamingsaanpak. Zij kunnen tot maximaal tweehonderd uur ondersteuning krijgen.

Aanvraag

Op 2 november sluit de aanvraag voor de subsidieregeling voor 2020. In 2021 is er een volgende ronde voor partijen die een langere aanloop nodig hebben.

Lees hier meer over het ondersteuningsprogramma en de subsidieregeling

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.