Back To Top

Leerplaats

Welkom op de Leerplaats van de Renovatieversneller

 
Op deze Leerplaats delen professionals hun kennis en praktijkervaringen met het organiseren van grootschalige renovatieopgaven. Je vindt hier toelichtingen op specifieke thema’s, krijgt inzicht in aankomende events en blikt terug op eerdere bijeenkomsten (en hun nuttige output).
 
Door intensief contact met onze doelgroepen te houden, halen we continu kennis- en leerbehoeften op. Niet alleen inhoudelijk, maar ook over de manier waarop een leerbehoefte het beste kan worden aangeboden. Leren kan immers op veel verschillende manieren: van het simpelweg uitwisselen van formats voor contractvormen tot trainingsdagen, online cursussen, matchingmarkten en advies op maat voor collectieven. De leerplaats is een dynamische omgeving waarin leren centraal staat en waar feedback meer dan welkom is. Deel jouw input via vragen@derenovatieversneller.nl.
 

Specifieke thema’s

 
Total Cost of Ownership (TCO) Total Cost of Ownership staat voor de totale integrale kosten over de gehele levensduur van vastgoed. Heb je te maken met verschillende renovatie- en verduurzamingsvraagstukken, dan helpt TCO om verschillende renovatieaanpakken beter met elkaar te vergelijken. Dit thema wordt uitgelegd aan de hand van een filmpje en een clickable infografic op deze pagina.
 
Collectief Professioneel Opdrachtgeverschap (CPO) Bij Collectief Professioneel Opdrachtgeverschap gaat het om het gezamenlijk inkopen van verduurzamingsmaatregelen met als doel een kostenefficiënter, sneller en kwalitatief beter resultaat. Op deze pagina vind je algemene achtergrondinformatie en helpen de handreikingen in de inkooptoolbox je verder op weg. Meer informatie over CPO in de praktijk via deze pagina.
 
Bewonersbetrokkenheid  Hoe betrek je huurders optimaal tijdens de verschillende planfases bij verduurzamingstrajecten? Per fase blijken de behoefte en vragen te verschillen. De communicatiewijzer helpt een passende klantreis in te richten, zodat het makkelijker is een plan van aanpak of communicatieplan op te stellen passend bij de doelgroep van een verduurzamingsproject. Het uiteindelijke doel: tevreden huurders en daardoor versnelling bij verduurzamingstrajecten. Meer informatie over de communicatiewijzer via deze pagina.
 
Matchmaking Matchmaking is het faciliteren van de mogelijkheden voor vragers en aanbieders om elkaar te vinden en te gaan samenwerken. Op deze pagina vind je daarvoor onder meer informatie over woningclassificatie en de conceptenetalage.
 
Leerbank In de leerbank kun je producten terugvinden die door De Renovatieversneller zijn gemaakt of gefaciliteerd, zoals onderzoeken, uitzendingen van de Ervaring (Ver)tel Tour, interviews etc.

Aankomende events


Leerbank

  • Thema

  • Doelgroep

  • Soort content

  • Tag

  • Filter verwijderen