Back To Top

Ervaring (Ver)telt Tour: leren van ervaring smaakt naar meer

Gistermiddag vond de eerste uitzending plaats van de Ervaring (Ver)telt Tour uit de studio van Pioneering in Enschede. Ruim zestig bezoekers uit de praktijk hoorden de ervaringen van Melanie Stemerdink (Koopmans TBI) en Pascal ten Berge (Domijn) over hun bouwstroom Unieke Brinken in Enschede. Een aanpak die tien jaar geleden al industrieel opgepakt is en waarbij bewoners betrokken zijn om hun wijk te verduurzamen.

Na hun ervaringen schakelden we over naar de ervaringen uit de innovatiehubs verspreid in het land. Samen vormen ze, met programma’s als De Renovatieversneller een ecosysteem voor professionals om ervaringen uit te wisselen en te leren. Want nu is het vooral belangrijk om in de praktijk aan de slag te gaan en daarvan te leren.

Tot slot kwamen Lianda Sjerps-Koomen INDU-ZERO en Dennis Dibbets (Koopmans TBI) aan tafel om ons mee te nemen in de technieken van nu. Voorspelbaarheid is het cruciale woord, voor corporaties en aanbieders. En het creëren van een setting waarin we elkaar vertrouwen. De volgende tour zal begin 2021 plaatsvinden, waarbij we uitzenden vanuit de volgende innvoatiehub. De deelnemers waren enthousiast: leren van ervaring smaakt naar meer.

Bekijk hier de gehele uitzending terug.