Back To Top

De Brabantse Duurzaamheids Alliantie verduurzaamt dit jaar 378 huurwoningen

Als eerste in Nederland hebben twee woningcorporaties en vijf bouwbedrijven een raamovereenkomst getekend om in vier jaar ruim 4.500 sociale huurwoningen in West-Brabant te verduurzamen. In 2020 start de Brabantse Duurzaamheids Alliantie, bestaande uit woningcorporaties Tiwos en Thuisvester en aannemersbedrijven Van Agtmaal, Hendriks Coppelmans, De Kok Bouwgroep, Huybregts Relou en Zwaluwe Bouw, met 378 huurwoningen.

Ook andere corporaties

De projectvoorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. En zodra de subsidieregeling van kracht is, wordt de subsidieaanvraag bij De Renovatieversneller ingediend. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met andere corporaties of zij zich willen aansluiten bij de Brabantse Duurzaamheids Alliantie zodat de alliantie nog meer huurwoningen sneller kan verduurzamen. Corporaties uit andere regio’s hebben al informatie opgevraagd en wensen vergelijkbare initiatieven te ontplooien.

Lees het gehele artikel via: https://www.thuisvester.nl/over-thuisvester/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwsbericht/378-huurwoningen-in-2020-gezamenlijk-sneller-verduurzamen.